Benton csiga-méh termékcsalád 2. rész

Unknown | 4/29/2015
   Az előző részben már bemutattam a Benton termékeket. Nagyon szeretem őket és jelenleg az arcápolási rutinom vázát képezik. Összesen 5 különböző darabot használok, ezek sorrendben a következők: lemosó, tonik, szérum, lágy krém, koncentrált krém.









cleansing foam, skin, lotion, essence, cream

   1. Honest  arctisztító (cleansing foam)
Ez az egyik kedvencem. Először ez ebay-ről rendeltem meg 10 darab kis mintát kipróbálás céljából de nem sokkal a kipróbálásuk után már ment is a rendelés a nagy kiszerelésért (150g). Mint minden Benton terméknek, ennek is, nagyon szépek az összetevői. Nincs benne alkohol, illatanyag etc. És bár az INCI-je szerint nincs benne illatanyag mégis van egy enyhe kellemes illata.
Nagyon kevés mennyiség (kb. borsónyi) is bő habot képez. A tenyeremben habosítom fel és csak ezután viszem fel az arcomra. Viszonylag kemény, sűrű, hófehér habja van. (Néha arcmosás közben eszembe jut, hogy kb. így nézhetnék ki ha kipróbálnám milyen a gésák fehérre festett arca.) Nagyon jól tisztít, ha nincs nagyon erős színpadi smink rajtunk akkor kiválóan leszedi az arcról a festéket, piszkot, fényvédőt etc.
Engem nem szárít (bár olvastam, hogy van akit igen) igaz általában a lemosás után rögtön következik a tonizálás, szérum és a krém is. De akkor sem éreztem szárító hatását, ha esetleg nem következtek rögtön utána az imént említett lépések.
Sokféle lemosót használtam már eddig de ezt tartom a legjobbnak. Legközelebb nem biztos, hogy ilyet veszek de csak azért mivel szeretek új dolgokat kipróbálni.

   2. Csiga-méh tonik (skin)
Kb. 2 pumpálásnyit szoktam alkalmanként használni belőle. Nem teszem vattára csak a tenyerembe nyomom ki az adagot és úgy kenem be vele az arcomat. Színtelen, folyékony, illatmentes. Természetesen szép összetevők. Igazából nem is tudom megmondani, hogy miért de ezt is nagyon szeretem. A Benton-nak van egy másik tonikja is az aloés, ami népszerűbb. Legközelebb azt fogom megrendelni.


   3. Csiga-méh szérum (essence)
Ez a harmadik lépése a sorozatnak. És az arctisztító mellett a másik nagy kedvencem. Illatmentes, víztiszta, átlátszó gél tele minden jóval. A bőr pillanatok alatt beszívja. Nem hagy nyomot, nem zsírosít, jól előkészíti a bőrt. Természetesen a hidratáló krémet nem pótolhatja de egyik szérumnak sem ez a feladata. Nem nagyon találtam más terméket, amely elcsábítana tőle. Így biztosan újra veszem, maximum mással is használom majd.

   4. Csiga-méh lágy krém
Nagy kiszerelés, a szérumhoz hasonlóan pumpás flakonban érkezik, ami tőlem egy hatalmas plusz pont. Higiénikusabb így, ráadásul a pumpája is jó, tudjuk szabályozni, hogy mekkora mennyiséget szeretnénk kinyerni a flakonból.
A Benton krémjeivel egy kicsit ambivalens viszonyom van. Egyfelől nem mindig szeretem a krém érzetét a bőrömön, néha soknak érzem. Ezt talán orvosolni lehetne azzal ha nem 2 pumpálásnyit tennék fel. Ugyanakkor a saját bőrömön látom a krém (és a többi termék) áldásos munkáját, hiszen teljesen! eltüntette a homlokomról a kezdődő ráncokat. Így nem is kérdés, hogy használom-e. Nappalra is használható, mivel nem zsírosítja a bőrt (normál-érzékeny felületi vízhiánnyal a bőröm típusa). Nagy adag sokáig elég, ár-érték arányban ez is kiváló befektetés.  Még sem biztos, hogy következőnek ilyet veszek.



   5. Csiga-méh koncentrált krém
Tömör, fehér színű krém. Nem használom minden nap, általában csak akkor szoktam elővenni ha egy kis plusz regenerálást szeretnék a bőrömnek adni. Mivel sűrű, kicsit nehéz krém így nappalra egyáltalán nem használom de száraz bőrre ekkor is ideális lehet.
Ez az egyik sikerterméke a Benton-nak, nyilván, nem ok nélkül. Nálam mégis megmarad alkalomszerűen maszkként használva. Zsírosabb bőrűeknek először mindenképpen a próba kiszerelését ajánlom, hiszen ebből is, mint a márka többi termékéből, lehet venni kisebb mintákat.



Azt hiszem a Benton termékekkel senki nem nyúlhat mellé, bármelyik bőrtípusba is tartozik. Hiszen csodaszép összetevőkkel rendelkeznek és hatásosak is. Segítenek ha feltünnek a ráncok, ugyanakkor meggyorsítják a sebek gyógyulását pl. pattanások után. Viszont nem hiszem, hogy mindenkinek érdemes lenne az egész családot beszereznie. Érdemesebb első körben mintákat rendelni mindenből (ebay) és csak ezután dönteni, hogy mi az, amit szeretnénk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...